Detecció i informació de l’insecte bernat marbrejat

El Bernat Marbrejat (Halyomorpha halys), és un insecte procedent d’Àsia, que es distingeix d’altres bernats autòctons per disposar d’unes bandes blanques a les antenes. Es tracta d’una espècie invasora que cal combatre i tot i que no representa cap risc per a les persones ni per als animals, produeix molts danys i pèrdues importants a conreus, sobretot als arbres fruiters i ornamentals, així com diversos cultius agrícoles. A la tardor busca refugi on passar l’hivern, no té enemics naturals i es reprodueix molt ràpidament.

Si en trobes a casa, no l’alliberis a l’exterior. Recull-lo i tanca’ls dins un pot amb aigua i sabó. Si l’insecte es veu amenaçat, desprèn una olor forta i desagradable. Els insecticides d’ús domèstic no són efectius.

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya ha editat un díptic que podeu consultar fen clic AQUÍ.

Per més informació, podeu consultar la web http://agricultura.gencat.cat/ca/ambits/agricultura/dar_sanitat_vegetal_nou/dar_plagues_males_herbes/dar_plagues/insectes/halyomorpha-halys