Programa de seguiment i vigilància del mosquit tigre 

📢‼Atenció amb el mosquit tigre! 🦟

Un any més l’Organisme Autònom de Salut Pública de la Diputació de Girona (Dispsalut) en col·laboració amb els ajuntaments, ha intensificat el programa de seguiment i vigilància del mosquit tigre a les comarques gironines. La prevenció continua sent el millor mètode per a fer-hi front.

Les accions de sensibilització a la població són uns elements claus en la prevenció i control del mosquit tigre, atès que un percentatge molt elevat de les poblacions del mosquit tigre prové d’àmbits domèstics i espais privats on l’actuació de l’administració és limitada.

Des de l’Ajuntament de Siurana us demanem la vostra col·laboració per tal d’evitar que el mosquit tigre criï a casa vostra.

Per fer-ho us recomanem que seguiu aquests consells de prevenció i actuació que trobareu en aquest díptic informatiu 

Per a més informació podeu consultar el web www.mosquitigregirona.cat i descarregar-vos l’APP Mosquito Alert.

Recomanacions a tenir en compte:

-Evitar les acumulacions d’aigua a casa buidant dos cops per setmana els recipients de l’exterior que puguin acumular aigua.
-Buidar dos cops a la setmana o tapar amb tela de mosquitera els safareigs o basses petites.
En tercer lloc evitar acumulacions d’aigua en zones de drenatge o canals de desguassos.
– Mantenir en condicions higièniques i sanitàries mitjançant els tractaments de l’aigua adequats les piscines plenes.
– Eliminar l’aigua dels recipients on trobem larves de mosquits.

Els horts són espais on la presència de mosquit tigre és habitual i pot arribar a causar moltes molèsties als ciutadans que viuen o transiten per zones properes.

El mosquit tigre als horts hi troba molts objectes destinats a acumular aigua, com dipòsits o bidons. No hi ha cap problema en acumular aigua, si els dipòsits estan tapats hermèticament o amb tela mosquitera de malla fina. Si deixem forats més grans que un mosquit, la femella podrà entrar i realitzar la posta. D’aquesta manera s’acabarà reproduint i generarà molts mosquits.

Per altra banda, també és molt important capgirar els objectes que poden retenir aigua de pluja.

Les campanyes de sensibilització són necessàries perquè s’apliquin correctament els consells bàsics per evitar la proliferació del mosquit tigre. 

Vídeo sensibilització horts:

Moltes gràcies per la vostra col·laboració.

Cliqueu a les imatges per fer-les més grans: